Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 9 augustus 2009

Veelkleurige participatie

D66 gelooft in integratie door participatie en niet door assimilatie. De sociaalliberalen zien het beste onderwijs en een open economie als de belangrijkste voertuigen voor integratie.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 

We focussen op aanpassen en aanleren, terwijl integratie eerst en vooral een proces van emancipatie is. Volgens D66Venlo is het veel belangrijker dat allochtonen naar school gaan, een baan hebben en zich laten horen in debat.

De tweede generatie nieuwkomers doet het stukken beter dan de eerste. Deelname in het hoger onderwijs stijgt en er komt een middenklasse van “Nieuwe Nederlanders”.
 

D66Venlo is geen voorstander van mensen beledigen, buitensluiten en over een kam te scheren, alleen omdat zij een andere culturele achtergrond hebben.

Om die reden deelt D66Venlo dan ook niet de mening van de PVV. Wij geloven dat wij het gemak van het zaaien van haat met ons gezond verstand goed kunnen weerstaan.

Ontwikkeling en vooruitgang zijn de begrippen van de toekomst, en iedereen, ongeacht zijn of haar etnische achtergrond, moet hier deel van kunnen uitmaken!

Roberto Figueira