Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 25 oktober 2019

Grote meerderheid gemeenteraad wil jongerencentrum Jacx redden

Jongerencentrum Jacx moet behouden blijven voor Blerick. Dat vindt een stevige meerderheid van de gemeenteraad. De motie, die ingediend werd door D66, CDA, GroenLinks, PvdA, 50Plus, SP en EenLokaal, werd ook door het college omarmd. De wethouder gaf aan met de motie aan de slag te gaan. ‘Als we niets hadden gedaan, zou Jacx per 1 januari 2020 de deur moeten sluiten en waren de jongeren sowieso hun ontmoetingsplek kwijt geweest. Daarom ben ik enorm blij met de brede steun voor een reddingsplan voor Jacx’, aldus fractielid Remy Maessen.

Ongebruikelijke samenwerking

Maessen is zich ervan bewust dat het gaat om een ongebruikelijke samenwerking: ‘We hebben samengewerkt met zowel partijen in de coalitie als partijen in de oppositie. Het redden van Jacx overstijgt coalitie- en oppositieverbanden. Het resultaat is belangrijker dat politiek scoren.’ De initiatiefnemers van de politieke partijen willen graag dat Jacx blijft bestaan omdat de activiteiten die worden ondernomen echt van onderop worden georganiseerd en omdat het jongerencentrum een plek is waar jongeren zich thuis voelen en zich op een goede manier kunnen ontplooien.

Spannende maanden

De komende maanden worden spannend voor de jongeren in jongerencentrum Jacx. Allereerst gaat het college in samenwerking met de initiatiefnemers aan de slag met een reddingsplan en daarna moet er een plan voor de langere termijn komen. Maessen: ‘We houden de komende tijd natuurlijk samen een vinger aan de pols, zowel bij Jacx als bij de wethouder.’