Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 2 april 2020

Gemeente: Kom afspraken met hockeyclubs na!

Vanavond werd bekend dat de gemeente Venlo afwijkt van eerder gemaakte plannen rondom de fusies van de Venlose Hockeyclub, de Tegelse Hockeyclub en de Hockeyclub Blerick. In de laatste fase van het fusieproces, waar veel concessies door de hockeyclubs zijn gedaan om eens wens van de gemeenteraad te verwezenlijken, gooit het gemeentebestuur de kont tegen de krib. ‘D66 vindt dit onacceptabel’, zegt fractievoorzitter Frans Aerts.

“College, kom afspraken na en pak door!”
Aerts: “Dit is het moment voor het college om gemaakte afspraken na te komen en duidelijkheid te scheppen. Het college moet inzien dat doorpakken ook onderdeel is van besturen. De tijd om te twijfelen is nu voorbij.” De fractie beraadt zich op vervolgplannen.

Voorbeeld voor samenwerkingen tussen sportverenigingen
Vanuit de gemeenteraad kwam in 2017 het verzoek om te onderzoeken of de drie hockeyclubs van Blerick, Tegelen en Venlo konden fuseren. Aerts: ‘Toen is een proces opgestart waar veel plooien zijn strakgetrokken, waar strijdbijlen zijn begraven. Er is hand in hand ambitieus naar de toekomst gekeken door de hockeyclubs. Het slagen van dit specifieke proces is in onze ogen essentieel: het dient als lichtend voorbeeld voor de mogelijke toekomstige fusie van andere sportverenigingen, waar dat noodzakelijk of wenselijk geacht is.’

Businesscase gaat loodrecht tegen afspraken in
D66 vindt het onbestaanbaar dat het gemeentebestuur afwijkt van de gemaakte plannen en de businesscase als gedongen feit stelt. Alle drie de hockeyclubs hebben zich in het verleden 100% flexibel en constructief opgesteld. Dit is het moment voor het collegebestuur om hetzelfde te doen.

Realiseer gemaakte plannen: zesde veld en clubhuis
Aerts: ‘Wij roepen het college van B&W dan ook op om gemaakte afspraken na te komen en nu door te pakken. Toon daadkracht en beslisvaardigheid: Realiseer het zesde hockeyveld zoals dat gepland is. Ga niet oude koeien uit de juridische sloot halen die het proces traineren.’ D66 hoopt dat het gemeentebestuur inziet dat het slagen van dit project belangrijk is voor iedereen.