Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 17 april 2020

Even voorstellen: Mathijs Stocks

We hebben een nieuwe fractieondersteuner! Vanaf 1 april 2020 is Mathijs Stocks (30) actief bij de fractie van D66 Venlo. In het dagelijks leven is Mathijs horecaondernemer in Neuss, Duitsland: ‘Ik heb dagelijks te maken met werken in de grensregio en ik vind het belangrijk dat dat geluid gehoord wordt in de Venlose gemeenteraad.’

‘Sinds de dag dat ik mag stemmen, heb ik altijd D66 gestemd. Dit omdat de ruime denkwijze goed bij mij past. D66 is bij uitstek de meest moderne manier van liberalisme. Op een open en vrije manier beslissingen nemen is in de samenleving van nu alleen maar belangrijker geworden.’

Grensoverschrijdend ondernemen
‘Ik ben door mijn vrouw Marleen Verberkt in Venlo terechtgekomen. Na mijn studie Horeca Hotel Management, ben ik aan de slag gegaan als horecaondernemer. Sinds 2016 heb ik het Klatschcafé in Neuss van mijn schoonvader en zijn man overgenomen. Naast mijn werk ben ik altijd graag actief binnen het verenigingsleven: van de volleybalclub en de voetbalclub tot de vastelaovesvereniging.’

Europese samenwerking
‘Doordat ik over de grens ben gaan werken en doordat mijn vrouw werkzaam is voor de Euregio Rijn- Maas-Noord ben ik me de afgelopen tijd steeds meer gaan verdiepen in de Europese samenwerking. Zodra je over de grens gaat werken, word je geconfronteerd met verschillende regelgevingen en besef je hoe belangrijk goede grensoverschrijdende samenwerking is. Daarin hebben we nog een lange weg te gaan.’

Uitnodigende stad
‘Verder hebben wij een prachtige binnenstad en moeten wij er met z’n allen zorg voor dragen dat deze zo blijft. Met diverse horecagelegenheden en winkels, maar ook met een rijk aanbod van
cultuur- en kunstaspecten. Laten wij proberen als gemeente nog gastvrijer te worden. Denk bijvoorbeeld aan de entrees van Venlo. Deze kunnen veel uitnodigender en aantrekkelijker. Ook hier
kunnen wij nog een behoorlijke slag maken.’

 

‘In bovenstaande en in nog veel meer interessante aspecten die onze gemeente te bieden heeft, wil ik graag meedenken en mijn doelen verwezenlijken. Ik zou iedereen willen meegeven dat we samen veel kunnen bereiken, als we het maar willen.’