Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 29 september 2020

Even voorstellen: Jean-Paul van Leipsig

Jean-Paul van Leipsig (26) gaat vanaf oktober de fractie van D66 Venlo ondersteunen. In het dagelijks leven is Jean-Paul proces- en besturingstechnicus voor Wienerberger in Thorn.

‘Ik ben nu al enkele jaren geïnteresseerd in de politiek en heb nu de stap genomen om hierin actief deel te nemen. Aangezien ik al sinds mijn 18de stem op D66, lijkt me dit hiervoor de ideale partij. D66 combineert mijn kernwaarden op een moderne en ruime manier.’

Cultuur

‘Cultuur is voor mij een belangrijk thema door mijn betrokkenheid bij Sidera Theaterproducties als voorzitter, stagemanager bij Zomerparkfeesten Venlo en lid van VG Jocus. Cultuur is een belangrijke uitlaatklep voor jong en oud, zowel tijdens het uitvoeren als tijdens het kijken en/of luisteren. Hierin zou de gemeente nog veel meer kunnen betekenen voor de tal van verenigingen, stichtingen en initiatieven.’

Digitalisering

‘In mijn werk ben ik veel in aanraking met techniek en nieuwe ontwikkelingen. Binnen de politiek zie je dat er onvoldoende aandacht aan geschonken word. Ik geloof dat technologische ontwikkelingen, en vooral de digitalisering, veel van onze problemen kunnen helpen oplossen. Tegelijk blijft bij technologische ontwikkelingen blijft ook het bewaken van principiële grenzen nodig.’

Europa

‘Mijn vorige baan was een internationaal georiënteerd bedrijf en hierin heb ik de kracht van het samenwerken gezien op een hoger niveau. Juist in deze al maar polariserende wereld moet hieraan vastgehouden worden, zowel landelijk als lokaal.’