Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 13 januari 2020

Een vuurwerkverbod en een centrale vuurwerkshow

D66 wil Venlo vanaf de komende jaarwisseling een vuurwerkvrije stad maken. Fractievoorzitter Frans Aerts wil dat Venlo het voorbeeld van andere steden volgt, door een centrale vuurwerkshow op een bijzondere en centrale plek te organiseren. ‘Ik denk bijvoorbeeld aan een prachtige vuurwerkshow bij de Kop van de Weerd, waar Venlo samenkomt om op een verbindende én veilige manier het nieuwe jaar in te luiden.’ D66 zal zich tijdens de eerstvolgende raadsvergadering op woensdag 29 januari uitspreken voor een verbod en voor een centrale vuurwerkshow.

Handhavers en hulpverleners

‘Handhavers en hulpverleners, die vaak het eerste slachtoffer zijn van de huidige situatie, vragen om steun van de politiek’, aldus Aerts. ‘Het is dus hoog tijd dat we daar gehoor aan geven. Het is goed dat deze discussie nu ook in Venlo speelt en wij zeggen: maak voor eens en voor altijd de goede en veilige keuze. Zodat echt iedereen van deze avond kan genieten.’ D66 roept daarbij wel op de handhaving op een goede manier te regelen en samen op te trekken met gemeenten in de omgeving.

Echt een spektakel

Aerts pleit voor een vuurwerkshow als serieus alternatief. ‘Als je zo’n vuurwerkshow organiseert, moet je het wel goed doen. Wat ons betreft wordt het gemis van een rotje in je eigen straat afsteken gecompenseerd door een prachtig schouwspel waar heel Venlo van kan genieten.’