Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 28 april 2020

D66: meer ruimte aan terrassen door Coronamaatregelen

D66 wil dat bij het heropenen van de horeca tijdelijk meer ruimte komt voor terrassen. Zo kunnen Venlonaren met verantwoorde afstand van elkaar eten en drinken bij het café of restaurant en krijgen ondernemers broodnodige inkomsten. Dat stelt fractieondersteuner Mathijs Stocks voor.

‘Venlose ondernemers en medewerkers uit alle sectoren zijn zwaar getroffen door de corona-crisis. Ook voor horecaondernemers zijn de kosten door de gedwongen sluiting hoog. We hebben in Venlo een grote en sterke horecasector: een belangrijke motor voor onze stad. We moeten voorkomen dat deze ondernemers in deze periode omvallen.’

D66 heeft daarom de volgende vragen aan het college van B&W gesteld:

  1. Is het mogelijk om tijdelijk extra terrasruimte te creëren? Wij denken dat het op veel plekken in de stad mogelijk is om tijdelijk terrassen meer ruimte te geven, zodat er daadwerkelijk op anderhalve meter van elkaar gezeten kan worden en er ruimte ontstaat voor gangpaden.
  2. Is het mogelijk om buitenbars tijdelijk toe te staan waar mensen zelf hun drankjes en eten kunnen halen zodat er minder hoeft te worden bediend?
  3. Wanneer er meer ruimtegebruik kan worden toegestaan, kan dat dan zonder dat er daarvoor extra kosten in rekening gebracht worden?
  4. Is het mogelijk om blurring (mengvormen) tijdelijk toe te staan? Versoepeling binnen horeca categorieën (al dan niet tijdelijk) zou een oplossing kunnen zijn om extra omzet te genereren, net zoals nu gebeurt rondom afhalen en bezorgen.